Släktforskning
Start ] Nytt ] Antavlor ] Orter ] Läs mer ]

 

 

 

 
     
  

Sedan hösten 2003 har jag släktforskat och finner det mycket intressant. Det är en hobby som aldrig blir färdig och tar mig till de mest skilda områden.

 Jag använder till största delen datorn i min forskning. Abonnemang på Genline och Arkiv Digital gör att jag kan läsa kyrkböckerna hemma. Till att börja med tyckte jag det var väldigt svårt att tyda de gamla stilarna men så småningom gick det ganska bra även om jag ibland får be om assistans. Anbytarforum har varit mig till stor hjälp.

Som medlem i Dis har jag skickat in mina antavlor till Disbyt och därigenom fått tillgång till de antavlor som finns där, vilket också har hjälpt mig mycket. Det är dock viktigt att själv kontrollera de uppgifter man får från andra. Jag har försökt göra det, men det finns en del som jag ännu inte kunnat kontrollera.

Hittills har jag forskat mest på mina föräldrars släkt. Det finns också lite "Annan släktfoskning"

Jag garanterar inte att mitt resultat är helt korrekt. Som alltid måste man själv försäkra sig om att andra personers forskning stämmer.

Om du har några frågor, hittar några felaktigheter eller har några andra synpunkter är jag glad om du kontaktar mig på nedanstående mail-adress..

 

                        
  E-post: Verita.R(at)Telia.com    ersätt (at) med @